Zpět
Společnost Chef ´s service byla založena v roce 2006 dvěma kamarády ze střední školy
Janem Trešlem a Davidem Vejmelkou. Nápad na poskytování gastronomických služeb vznikl především z toho důvodu, že běžné restaurační provozy, jako například hotely či restaurace, nenabízely dostatečně velkou možnost využití jejich získaných zkušeností, ať už od českých šéfkuchařů jako je například Zdeněk Pohlreich, Tomáš Turek, Ladislav Nodl, a nebo od zahraničních šéfkuchařů jako je například Jean Paul Manzac, Quendal Le Riette, Jean Paul Fabrice, Sebastian Bereau a další. Měli pocit, že čeští provozovatelé restaurací a gastronomických provozů nemají chuť se posunout někam dál. Zároveň měli pocit, že jedinou možností jak využít zkušeností, seberealizovat se, bylo založení vlastní společnosti a pokusit se tak nabídnout jejich dovednosti na vlastní pěst, což se po pár letech ukázalo jako správná cesta.
Byli v té době jako první, kdo přišel s nápadem připravovat pokrmy přímo u Vás doma nebo přímo na společenských akcích a vytvářet tak zábavnou formu gastronomie, která měla za úkol nejen předvést různé speciality tradiční či netradiční kuchyně, ale i ukázat přípravu takovýchto obvyklých nebo neobvyklých pokrmů.
Po třech letech fungování společnosti se David Vejmelka rozhodl pro práci v Německu a tak catering pokračoval pod vedením Jana Trešla, tak je tomu dodnes. S Davidem Vejmelkou se i přesto můžete opět po několika letech setkat na společenských akcích, na kterých velice rád hostuje jako výborný šéfkuchař.
V posledních letech se firemní aktivity rozrostly o poskytování služeb jako jsou pronájmy prostor pro konání společenských akcí, lodí, zvláštních vlaků či gastronomického vybavení a inventáře. Tato společnost zařizuje také pronájem projekční techniky, audiovizuální techniky, mobilní techniky, párty stanů a dalšího vybavení.
Hlavním posláním stále zůstává poskytování kvalitních gastronomických služeb ve svěžím a moderním trendu. Mezi specializace patří v poslední letech velmi vyhledávaný stravovací systém Live cooking – příprava pokrmů před hostem a to i na slavnostních akcích například až pro 300 osob. Při realizaci gastronomických služeb využívají dlouholetých zkušeností stalých pracovníků, kteří mají za sebou řadu zahraničních praxí a certifikací např.: Certifikáte de Bretagne Francie, Německa, Norska a hygienické certifikace v povinné hygienické normě HACCP, správné technologii přípravy pokrmů a školeních z gastronomických trendů moderní kuchyně.
Zakladatel a nynější majitel společnosti Chef´s service
Jan Trešl
Stručný životopis
2014-2006
Catering Chef´s service
2006
Založení
ŽL Pohostinská činnost
Specializace – Catering, zavádění nových provozů (restaurace, hotely, stánky)
- zařízení cateringů a stravování pro ČD
- zařízení cateringů na vltavské lodě
- catering pro zážitkové agentury
ŽL Specializovaný maloobchod se smíšeným zbožím
Zahraniční praxe
2005
stáž ve Francii, pobřeží Bretagne Orouet – Saint Jean de Mont Hotel
šéfkuchař Sebastian Bereau
2004
praxe v Norském Hamaru – příprava ryb, místní restaurace
šéfkuchař Frederick Arill
Soutěže
2004
Gastro Junior Brno
Stříbrný diplom
Celoslovenská súťaž žiakov
2 x Zlatá medaile, zvláštní cena sponzora
Gastro Junior Přerov
Bronzový diplom
Vzdělání
2006 - 2005
VŠCHT Vysoká škola chemicko-technologická
- fakulta potravinářské a biochemické technologie
Studijní program:
Potravinářství a biotechnologie
Potravinářská legislativa HACCP
Výživa a výživová politika
Zpracování potravinářských informací
2005 - 2001
- maturitní obor kuchař
Střední škola hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha, s.r.o.
2001 - 2000
- učební obor kuchař-číšník
Střední škola hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha, s.r.o.
Praxe při škole
2004-2005
Hotel Marriott 5*
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich
2001 - 2004
Hotel Marriott 5*
Šéfkuchař Jean Paul Manzac, francouzská kuchyně
Soukromé a jiné praxe, spolupráce
Kings court hotel 5*
Hotel Aquapalace Praha4*
Top Hotel Praha 4*
Restaurace Celeste
Restaurace Forest golf
BolletA bar&restaurace
Restaurace Římská 33
Hotel a kongresové centrum Nové Adalbertinum
Restaurace Coolna
Restaurace Lví dvůr
Restaurace u Kanovníků
InterSpar Praha
Catering: - Zátiší
Pražský hrad – Aramark
Theatro restaurace
Certifikáty
Makromolekulární kuchyně
- dvoudenní kurz v Brně pod vedením Tomáše Konopky Molekulární kuchyně v 2. Kulinářské akademii, 2011
Moderní trendy v přípravě předkrmů
- jednodenní kurz pod vedením Jiřího Krále v Gastro studiu Klánovice, 20.10.2010
Příprava pokrmů v dusíku, bezpečnost práce
- jednodenní kurz pod vedením šéfkuchařem Martinem Jiskrou
Certifikáte de Bretagne Francie
Ostatní
publikace do časopisů
FOOD&BEVERAGES
- článek, foto recept
AQUAPALACE KUCHAŘKA
- spolupráce s šéfkuchařem Martinem Jiskrou, foto recepty
Společnost českomoravských spotřebních družstev
- na stupně vítězů